Tænk dig nu om…

Jeg husker med gru tilbage på alle de gange, hvor det kunne være gået galt for mig. Jeg var ellers den søde og artige dreng, men ikke destomindre har jeg været meget tæt på eller gjort ting der kunne gøre mig til far, givet mig en plettet straffeattest og lign.

Problemet er, at man som ung ikke når at tænke længere end til situationen lige pt. Lysten og omgangskredsen dikterer mere end, hvad ens fornuft gør og det kan hurtigt ende farligt.

Havde jeg f.eks. gjort min kæreste gravid dengang, var jeg endt med at arbejde i en fabrik hele mit liv for at tjene nok til føden. I stedet driver jeg i dag flere virksomheden og er i stand til at leve et liv jeg ellers aldrig havde været i stand til at leve, havde jeg været uheldig at gøre hende gravid.

Netop graviditet er noget jeg ønsker at pointere over for dig.

Det er så nemt for både piger og drenge at lade lysterne styre. Din logik siger dig måske at der ikke må ske noget medmindre det er med kondom, men når det kommer til stykket, så vil du være fløjtende ligeglade i det sekund dit store crush får tændt op under dig.

Alt for ofte ender dette i en graviditet og to ødelagte fremtide. Nej, selvfølgelig kan man få en ok fremtid selvom man bliver gravid som ung, men chancen for at du får en god fremtid med mulighed for at rejse rundt og opleve verden, mulighed for at tage dine børn med på ferie etc. er meget minimal. Faktum er, at når en ung pige bliver gravid, så er det svært at holde fast i en uddannelse og derfor ser du meget sjælendt at unge mødre tager længere uddannelser, da deres børn kommer i første række. Det begrænser din fremtid betydeligt og også, det du vil være i stand til at tilbyde dine børn.

Ikke nok med det, men forestil dig lige at være i tvivl om, hvorvidt du mon er gravid. Du er nødt til at købe en graviditetstest, hvilket kan være meget akavet, for derefter at gå hjem og tisse på den. Imens du venter på resultatet vil dit hjerte banke hurtigere end nogensinde før. Hvad gør du, hvis den viser du er gravid? Hvordan vil dine forældre reagere på den positive graviditetstest?

Gør nu dig selv den tjeneste ALTID at have kondomer på dig og ønsker din partner ikke at bruge kondom, så bed vedkommende om at skride ad helveds til. De første mange oplevelser du får vil alligevel aldrig være særlig gode så, hvorfor bruge tid på en der “ønsker at tage chancen?”.