Dette sikkerhedsudstyr bør findes i alle hjem

Sikkerhed er et tema, der ikke ofte bliver diskuteret i skolen. Derfor tænkte jeg, at jeg lige ville bringe sikkerhedstemaet op her på bloggen, så vi alle kan lære lidt om det udstyr, som vi alle bør have i huset og ikke mindst, vide hvor vi finder/bruger.

Førstehjælpsudstyr:

Først og fremmest bør vi alle have en “falck kasse”. Det er en kasse, som du kan købe ved Falck, der indeholder alt fra plastrer til sårrenseservietter og gazeforbindinger. Med denne kasse, får du basalt set, hvad du skal bruge i tilfælde af en ulykke. Du kan selvfølgelig ikke garderer dig imod alle typer af ulykker, men med denne kan du dække 99% af alle uheld i hjemmet.

Brandslukningsudstyr:

Brand er en af alle husejeres største frygt og det er en begrundet frygt. Der kan til hver en tid ske et uheld, der foresager en brand i huset, også mens du sover. Det første du derfor bør købe, er nogle røgalarmer. Disse røgalarmer vil opdage, hvis der er en brand i huset og dermed kan du nå at reagere og komme ud af huset, inden du bliver kvalt i søvne af røgen.

En brandslukker er også en rigtig god investering. Der findes mange forskellige typer, til forskellige brænde. Er det en elektrisk brand, så må du f.eks. ikke bruge vand til at slukke den. Et godt råd er, at investere i en pulverslukker og en CO2 slukker. Opbevar dem evt. i hver sin ende af huset, så du altid kan nå en af dem i tilfælde af en mindre brand. Lad dog være med, at prøve at slukke en større husbrand med din brandslukker. Det kan ikke lade sig gøre, og du risikerer dit liv!

Sikkerhedsudstyr til husarbejde:

Dette er noget de fleste husejere glemmer, men når du arbejder på huset, enten i forbindelse med renovering eller tilbyggelse, så bør du bruge det korrekte sikkerhedsudstyr.

Faldsikringsudstyr er lovpligtigt i forbindelse med arbejde i højden, f.eks. i forbindelse med tagarbejde. Sørg for at du har et sæt, og at du sætter dig ind i, hvordan det skal bruges, inden du kravler op på taget!

Tyverialarmen

En tyverialarm er ikke nødvendigt udstyr, men meget praktisk at have. En tyverialarm kan få dig til at sove trygt om natten og den vil skræmme 99% af alle tyve væk. En rigtig god investering!