Kom nemmere gennem din periode

Det behøves ikke være en øv-oplevelse hver gang, det er den tid på måneden. Det er ellers nemt at føle sig en smule ulækker, når man pakkes ind i bind, og energien ikke er den samme som før. For mange kvinder er menstruation også lig med ondt i maven. For at minimere kvalerne kommer her nogle tips til, hvordan du gør livet lidt nemmere, når det er den tid på måneden.

Køb en menstruationskop – den bliver du glad ved

Det er en god ide at anskaffe sig en menstruationskop – især hvis du døjer med lugtgener og væmmelse over de blodige bind. Mange kvinder oplever også ubehag ved at bruge tampon. Alt det er du fri for med en menstruationskop.

Menstruationskoppen indsættes i bunden af skeden, hvor den vil slutte tæt og indfange blodet, så du ikke bløder igennem. De fås i forskellige størrelse og skal naturligvis tømmes afhængig af, hvor stor den er, og hvor meget du bløder. Den er fleksibel, og kan derfor både bruges, når du skal sove, dyrke sport, sidde stille osv. Der er sågar penge at spare, da menstruationskoppen kan genbruges, og du sparer bind og tamponer.

Hvis det har vakt din interesse, kan du læse mere her: https://www.apotekeren.dk/menstruationskop.aspx.

Hold smerten fra døren – dyrk motion

Det næste råd er at dyrke sport i din menstruationsperiode, da bevægelse lindrer smerten. Du har måske prøvet at have de krampagtige smerter, menstruation kan medføre, og er ofte kravlet ned under et lag af dyner og tæpper i et forsøg på at holde mave og lænd varme. Det nytter ikke i samme dur som at dyrke motion. Gå en tur, løb eller dyrk fitness, så leder du tankerne hen på noget andet og får det hurtigt bedre.

Pas nu godt på dig selv

Det tredje råd kan virke en smule trivielt, men vær nu lidt god ved dig selv! Det kan godt hjælpe at sætte lidt ekstra tid af til at hygge, når det er den tid på måneden. Læg dig under dynen og læs en god bog, sæt dig i køkkenet med et glas rødvin eller spis lidt chokolade – måske det netop er det boost, der skal til, før du får det bedre igen.
Der er intet forgjort i at sætte lidt ekstra tid af i kalenderen til hjemmelig hygge og til at trække stikket eventuelt med veninderne og Netflix, hvis det er det, du har mest lyst til.

Husk, det er et tegn på, at du har en sund krop!

Det er nemt at sige mange grimme ord om menstruationsperioden, men husk nu på, at menstruation blot er et tegn på, at du har en sund og rask krop. Er din krop ude af balance, kan du nemlig opleve, at menstruationen helt udebliver.
Derudover er menstruation også en månedlig påmindelse om, at du ikke er blevet gravid. For seksuelt aktive kvinder, som ikke har et ønske om at blive befrugtet, kan menstruationen derfor være lig med et lettelsens suk – naturens egen borgerservice, hvad?